2.6.2024
Jednou z obyklých zastávek degustace růžových vín a frizzante je písecká špičková restaurace Restaurant Chapelle - tady se vína vždy snoubí s dokonalou a velmi nápaditou gastronomií.
31.5.2024
Jednou z premiérových zastávek degustace růžových vín a frizzante byly Jinočany - obec na samém okraji Prahy v rustikálním prostředí - Restaurace, pizzerie a penzion Mlýnský domov.
20.5.2024
V posledních třech letech nechybí stánek růžových vín a frizzante v zámecké zahradě při Slavnostech města Mikulov. Tady mohou nejen milovníci vína ochutnat celou plejádu pozitivně hodnocených vín, víno se tu dostává i k běžným turistům a třeba v nich zažehne jiskru...
Skvěle pojatá byla opět degustace sýrů z BRAZZALE MORAVIA v podání rodilého Itala, neméně skvělé byly grilované Dobřejovické klobásy. K tomu všemu se hodil skvělý kváskový chléb BREADWAY. Přírodní pramenitá voda Šumavský pramen neutralizovala chuť i zaháněla žízeň.
Velký zájem byl o srovnávací degustaci frizzante sycených tradičním CO2 a moderním přírodním CO2 z hroznů technologií WINE GAS, kterou jsme tentokrát pojali pultovým způsobem.
13.5.2024
Krásným a oblíbeným místem, kde mohou milovníci vína ochutnat celou plejádu pozitivně hodnocených vín, je Clarion Congress Hotel České Budějovice. Netradičně v kongresovém patře a nikoliv v lobby hotelu. Lobby bar byl letos věnován sledování hokejového MS. Nechyběla degustace sýrů z BRAZZALE MORAVIA , tentokrát, z důvodu onemocnění, jen pasivní, bez výkladu. Všem chutnal skvělý kváskový chléb BREADWAY a přírodní pramenitá voda Šumavský pramen neutralizovala chuť i zaháněla žízeň.
6.5.2024
Po pěti letech se pražský Den v růžovém vrátil zpět do Clarion Congress Prague. A vrátil se skutečně v nejlepší formě. Kromě skvělých růžových vín a frizzante tu probíhala speciální degustace řady Terroir Pálava Vinařství Vajbar, točilo se růžové pivo a vařilo růžové espresso. Šéfkuchař hotelu se svým týmem připravil doslova opulentní raut, jehož součástí byl i skvělý kváskový chléb BREADWAY. Přírodní pramenitá voda Šumavský pramen neutralizovala chuť i zaháněla žízeň.
A to stále ještě nebylo vše. Návštěvniíci si mohli zahrát virtuální realitu, nebo se nechat vyfotit v růžovém fotokoutku.
Nestihli jste? Přijďte na další akce:
Den v růžovém České Budějovice - 10. 5.
4.5.2024
Tradičním místem, kde mohli milovníci vína ochutnat celou plejádu pozitivně hodnocených vín, je Dům umění ve Znojmě. Ve vstupní hale a na nádvoří se nejen ochutnávala vína. Skvěle pojatá byla degustace sýrů z BRAZZALE MORAVIA v podání rodilého Itala, neméně skvělé byly grilované Dobřejovické klobásy. K tomu všemu se hodil skvělý kváskový chléb BREADWAY. Přírodní pramenitá voda Šumavský pramen neutralizovala chuť i zaháněla žízeň.
Tradiční soutěže o nejrůžovější pár se zúčastnili jen tři páry, ale i tak bylo spousta radosti, nejen z vyhraných vín frizzante VINAŘSTVÍ VAJBAR.
O to větší byl zájem o srovnávací degustaci frizzante sycených tradičním CO2 a moderním přírodním CO2 z hroznů technologií WINE GAS.
Nestihli jste Znojmo? Stále ještě můžete zažít růžovou atmosféru na vlastní kůži:
Den v růžovém České Budějovice - 10. 5.
30.4.2024
Ihned po hodnocení si v Lotrinských sklepích mohli již tradičně milovníci vína ochutnat celou plejádu hodnocených vín. Neformálnost akce, na které chybí sommelieři a vína si nalévají hosté sami, láká. Pořadatelé navíc připravili i velmi zajímavé občerstvení, nechyběly vynikající uzeniny SCHNEIDER, skvělé paštiky PATÉ DU CHEF, sýr Gran Moravia z BRAZZALE MORAVIA či krémové sýry z KRÁL SÝRŮ. K tomu všemu se hodil skvělý kváskový chléb BREADWAY. Přírodní pramenitá voda Šumavský pramen neutralizovala i zaháněla žízeň.
28.4.2024
Soutěž Jarovín letos vstoupila do svého jednadvacátého ročníku a odborná porota složená ze sommelierů, vysokoškolských pedagogů, vinařů a pracovníků Státní potravinářské inspekce měla tentokrát velice obtížný úkol. „To proto, vysvětluje ředitel soutěže, sommelier Branko Černý, „že se letos sešla mimořádně kvalitní a vyrovnaná konkurence a vybrat ty nejlepší vzorky bylo více než obtížné“.
Už sám název celého projektu – Jarovín – naznačuje, že tu jde hlavně o vína, která se nejvíce pijí na jaře, tedy o růžová a perlivá. A hlavním účelem je nejen ta nejlepší vína najít a vyhlásit, ale hlavně s nimi seznámit širokou veřejnost. Proto se také prakticky hned po vyhlášení výsledků rozjede série veřejných pultových degustací, jakási vinařská roadshow, při které se pozitivně hodnocená vína představí milovníkům zkvašených hroznů prakticky po celé republice. Zmíněná roadshow startuje už 2.5. v Clarion Congress hotelu v Praze – a během května a června pak sjezdí prakticky celou republiku: od Budějovic až do Ostravy a od Trutnova do Znojma.
22.4.2024
Národní soutěž růžových a perlivých vín JAROVÍN 2024 klepe na dveře. Již tento pátek hodnotíme 205 vín přihlášených 95 vinaři, mezi nimiž najdete velké množství nováčků. Těšíte se tak jako my? Podívejte na seznam vinařů:
10.4.2024
JAROVÍN a Dny v růžovém se blíží. Vína si můžete ochutnat napříč celou ČR. Těšit se můžete výhradně na špičková růžová a perlivá vína z Moravy a Čech. K ochutnání budou připravena všechna vína přihlášená do jediné specializované soutěže růžových a perlivých vín u nás JAROVÍN - 21. ročník. Přijďte v růžovém oblečení, nebo třeba s růžovou hlavou! Budete se skvěle vyjímat na fotografiích z akce. Čeká vás i soutěž o nejrůžovější pár. Také letos si s námi můžete zasoutěžit o rosé frizzante z Vinařství Vajbar.